مجله تخصصی فرش ماشینی و لوازم خانگی

معرفی فروشگاه های اینترنتی فرش ماشینی و لوازم خانگی

مجله تخصصی فرش ماشینی و لوازم خانگی

معرفی فروشگاه های اینترنتی فرش ماشینی و لوازم خانگی

راهنمای جامع خرید فرش ماشینی مشهد و خرید فرش ماشینی کاشان همچنین معرفی فرش نگین مشهد و فرش زمرد مشهد
در اینجا سعی می کنم انواع لوازم خانگی بررسی کنم و سایت های مفید رو معرفی کنم. راهنمای خرید لوازم خانگی - نظرات درباره لوازم خانگی - معرفی فروشگاه های برتر لوازم خانگی و معرفی معتبرترین فروشگاه های فعال در این حوزه ها

دنبال کنندگان ۶ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

دار بست فلزی در شرق استان تهران

سه شنبه, ۹ خرداد ۱۴۰۲، ۰۷:۰۲ ب.ظ

داربست فلزی چیست؟

داربست فلزی همانطور که از نامش مشخص است، سازه‎ای است که از فلز ساخته می‎شود. این داربست‎ها بسته به مکانی که قرار است از آن استفاده شود؛ به دو دسته داربست فلزی بلند و داربست فلزی کوتاه تقسیم می‎شود. یعنی درواقع برخی از آنها برای استفاده از ساختمان‎های بلند استفاده می شود و برخی دیگر در ساختمان‎هایی با ارتفاع کمتر کاربرد دارد. امروزه داربست فلزی یک امر عادی است. داربست لوله از دهه 1950 استاندارد صنعت بوده است. سبک است و قدرت را به خطر نمی اندازد. بدون نیاز به مهره و پیچ ، جمع آوری داربست سریع و آسان انجام می شود. فلزات مورد استفاده برای داربست به طور معمول فولاد یا آلومینیوم هستند.

داربست فلزی از مقاومت و دوام بالایی برخوردار است. در عین حال دارای مقدار مشخصی از کشش است که به جلوگیری از ترک کمک می کند. فولاد می تواند بارهای بسیار سنگین را تحمل کند و کارگران می توانند از آن برای حمل وسایل و تجهیزات سنگین استفاده کنند. برای سازه های بلند ، فولاد یک ضرورت است زیرا وزن داربست خود به مقاومت ساختاری احتیاج دارد که فقط فولاد می تواند تأمین کند. با استفاده از داربست فلزی آبسرد ، کارگران می توانند با خیال راحت به مکان های دور دسترسی داشته باشند. با ترکیب مهاربند مورب ، می توان ساختارهایی با ثبات زیاد ایجاد کرد.

داربست فلزی در حفاظ یا جان پناه ساختمانی

معمولا ساختمان هایی که در محدوده تردد عابران پیاده، وسایل نقلیه و اساسا در محدوده پر خطر مانند: خیابان ها، کوچه ها هستند نیاز به محدوده جان پناه یا محفاظ دارد. محفاظ نوع دیگری از سازه های داربست فلزی است که برای جلوگیری از خطرات احتمالی مانند ریزش سنگ، مصالح ساختمانی، ابزار آلات در محدوده پر خطر، برای جلوگیری از صدمات مالی و جانی و حفظ ایمنی عابران مورد استفاده قرار میگیرند.

داربست فلزی در مصارف ساختمانی کوچک

در ساخت آپارتمان ها در نماکاری، برق کاری، ایجاد حاشیه و فضای امن برای عابرین در خیابان و… مورد استفاده قرار میگیرد؛ و برای اتصال لوله های داربست به یکدیگر از بست داربست در نوع های سبک و سنگین استفاده میگردد.

داربست فلزی در نمایشگاه ها و غرفه ها

همانطور که در قبل اشاره شد داربست های فلزی مصارف مختلفی دارند که یکی از این مصارف غرفه ها و نمایشگاه ها میباشند. در ایجاد برخی از نمایشگاه ها برای ساخت اسکلت و بدنه نمایشگاه از داربست فلزی استفاده و میگردد، و سپس بر روی آن پوششی برای جلوگیری از ورود نور آفتاب و یا باران کشیده میشود.

ارتفاع داربست های فلزی

داربست ها میتوانند ارتفاع ها بسیاری زیادی داشته باشند تمامی لوله های داربست طول 6 متری دارند که از طریق رابط لوله داربست فلزی، لوله ها به یکدیگر متصل میشوند و میتوانند طول و ارتفاع بیشتری داشته باشند.

در داربست بندی نما و هر گونه کاری که شبیه آن می باشد به عنوان نمونه داربست : جهت رنگ کاری – سیمان کاری – سنگ کاری – رولپلاک سنگ – شیشه شویی و … معمولا با یک روش کاری داربست بندی می شوند و اختلاف آن ها در کمی بالا تر و یا پایین تر بستن قالب داربست در جهت دسترسی بهتر استاد کاران قرار میگیرد . در چنین داربست هایی که معمولا دیده اید فاصله پایه ها نسبت به یکدیگر سه متر و فاصله قالب ها از هم حدود یک و نیم متر و طول هر قالب داربست حدود یک متر براورد می شود . اینک در جهت محاسبه ابعاد داربست بندی با توجه به اندازه ها و اجناس مصرفی و هدف از داربست بندی طول محلی را که داربست در آن جا نصب خواهد شد را بر مبنای ۳ متر محاسبه و ارتفاع را بر مبنای ۱٫۵ متر در نظر گرفته می شود .

از این رو که اگر به طور نمونه طول ۱۱ متر باشد ، چون حد اکثر فاصله پایه ها ۳ متر است پس سه دهنه بسته خواهد شد و برای دهنه آخر که دو متر مانده یک پایه به فاصله دو متر نصب خواهد شد که به جز یک متر لوله دستگیره همه اجناس و اجرت نصب به مانند پایه ۳ متری است لذا طول داربست را همان ۱۲ متر در نظر گرفته می شود . مورد دیگری که برای اندازه گیری داربست مهم می باشد چگونگی محاسبه و بر آورد شکستگی های بیرون آمده و فرو رفته ساختمان است . داربست فلزی بومهن در پس و پیش های ساختمان با توجه به مطالب بالا در حالتی که برای آن فرو رفتگی یا بیرون آمدگی در داربست بندی ، مجبور به نصب پایه اضافی باشد ، طول آن شکستگی را نیز همان ۳ متر قلمداد می شود .

پایه های اصلی و زیر سازی داربست فلزی

اصول اولیه ایمن در احداث داربست فلزی بسیار ضروری است. اغلب پایه های داربست برای پشتیبانی و توزیع ایمن بار به بیش از صفحات پایه ساده نیاز دارند. داربست را می توان بدون صفحات پایه (بست کفی) بر روی بتن یا سطوح سخت مشابه قرار گیرد، اگرچه استفاده از صفحات پایه همیشه توصیه می شود و استفاده از آن به افزایش ایمنی کمک شایانی میکند. برای سطوحی مانند آسفالت استفاده از صفحات پایه مورد نیاز است. برای سطوح نرم یا خطرناک، باید از زیرسازی بنتی استفاده شود، طبق یک استاندارد واحد، یک زیر سازی باید باید حداقل 20 سانتی متر عمق داشته باشد. برای داربست های سنگین تر، ممکن است به عمق های بسیار بیشتری مانند 1 متر نیاز باشد.

حداقل اندازه پله های سازه حدود 450 میلی متر چهل و پنج سانتی متر توصیه می شود. یک فضای کاری داربست برای ایمن بودن به چندین عنصر دیگر نیاز دارد. آنها باید کاملا توسط نرده ها محصور شده باشد تا از سقوط افراد جلوگیری کند، دارای نرده های محافظ دوتایی و تخته های پا و توقف باشند تا دسترسی ایمن و مطمئن نیز تضمین شود.

مواردی الزامی که باید در کنار سازه اصلی گیرند:

سازه ها باید با توری های فلزی یا پلاستیکی محیطی ایمن را برای رهگذران، خودرو های زیر سازه، افراد دیگر در پروژه تامین کند تا با سقوط اجسام، منجر به صدمه ای به عابران و خودروها وارد نشود. داربست فلزی به ندرت یک ساختار مستقل است. برای ایجاد ثبات در داربست ، مهاربندهای داربست فلزی اغلب به ساختمان اصلی با استفاده از لوله های داربست فولادی متصل می شوند.آنها از طریق اتصالات از طریق لوله های ساختاری مانند پنجره ها ایجاد میکنند. یک لوله داخلی عمودی که از میان شکاف عبور می کند توسط یک بست داربست به داربست فلزی متصل می شود و یک لوله افقی که عبور کرده است. فاصله های فضای کار های بین دو طرف سازه، لوله ها و سطح سازه با پارتیشن های چوبی پر یا ثابت می شوند تا از استحکام بیشتر اطمینان حاصل شود.

بست چهارپیچ سنگین برای اتصال داربست به ستون های اصلی متناسب با ویژگی هایی که نیاز است به صورت بست داربست چهار پیچ یا بست داربست گردان استفاده می شود. دو طرف از راه پله های ورودی و خروجی در هر طرف برای ایجاد محیطی ایمن برای عبور و مرور استفاده می شود و از هر دو طرف با لوله های کوتاه تری به نام لوله های اتصال به سازه اصلی و از طرف دیگر به ساختمان مجاور متصل می شوند. هنگامی که مهاربندی راه پله ها بصورت کامل امکان پذیر نباشد، می توان از ایجاد اتصال در سازه ها با لوله داربست سنگین برای اتصال داربست به ساختار داخلی استفاده کرد تا حرکت افراد راحت تر باشد.

اجزای اصلی تشکیل دهنده داربست فلزی

اجزای اصلی داربست لوله ها، اتصالات و تخته ها هستند.

لوله ها معمولا از فولاد یا فلز مقاوم ساخته می شوند. اگرچه یک لوله داربست کامپوزیتی وجود دارد که از لوله های فیلامنتی، الیاف شیشه و پلی استر استفاده می کند، به دلیل هزینه بالای لوله کامپوزیت، معمولاً فقط زمانی استفاده می شود که خطر کابل های الکتریکی بالای سر وجود داشته باشد که قابل جداسازی نیستند. اگر فولادی هستند، «سیاه» یا گالوانیزه هستند. لوله ها در طول های مختلف با قطر خارجی استاندارد 48.3 میلیمتر هستند. تفاوت اصلی این دو نوع لوله فلزی در وزن کمتر لوله ها به دلیل تفاوت در وزن آنها است (4 کیلوگرم بر متر و یا 4.4 کیلوگرم بر متر). با این حال، هر دو مقاومت بسیاری دارند و در برابر فشار و وزن مقاوم هستند. لوله ها معمولاً در طول 6 متر تولید می شوند که می توان آنها را به اندازه استانداردی که شما در سازه خود نیاز دارید برش داد. اکثر شرکت های بزرگ لوله های خود را با نام و آدرس خود علامت گذاری می کنند تا از کلاهبرداری ها جلوگیری کنند.

جایگاه کار در داربست

تخته یک سطح کار برای افرادی که از داربست استفاده میکنند فراهم می کند. آن از چوب ساخته شده اند و در سه ضخامت (38 میلی متر، 50 میلی متر و 63 میلی متر) با عرض استاندارد (225 میلی متر) و حداکثر طول 4 متر در دسترس هستند. انتهای تخته ها یا توسط بست های مخصوص فضای کار محافظت می شود. تخته داربست های چوبی باید شرایط استاندارد را داشته باشند. علاوه بر عرشه های چوبی، از فولاد یا آلومینیوم استفاده می شود.

علاوه بر تخته های سکوهای کار، تخته های کفی نیز وجود دارد که در صورتی زیر سازی سازه و زمینی که سازه بر روی آن احداث شده، نرم باشد و یا احتمال دارد که پایه های سازه در زمین فرو برود ، زیر داربست فلزی قرار می گیرند، البته می توان از زیر سازی بتنی، بست کفی و… نیز استفاده کرد. بهتر روش برای زیر سازی سازه استفاده از بتن و بست های کفی بصورت همزمان میباشد چرا که بهترین و مقاوم ترین نوع زیر سازی در دنیا است و تخته های چوبی ممکن است دچار شکستگی شوند.

در قوس ها که نمیتوان به مانند محل های مستقیم فاصله پایه ها را ۳ متر در نظر بگیریم (به دلیل قرار گرفتن تخته بنایی) ناگزیر فاصله پایه ها باید به هم نزدیکتر باشد که نزدیکی پایه ها بستگی به زاویه قوس دارد . در این گونه موارد فاصله هر پایه را نیز ۳ متر محاسبه میشود و به این ترتیب اختلاف هزینه داربست بندی در محل مستقیم و محل قوس دار ، برآورد می شود .

اتصالات داربست فلزی بند از لوله های فولادی با قطر 50 سانتیمتر و ضخامت 4 میلی متر تشکیل شده است.  داربست فلزی جابان برخلاف آنچه اکثرا تصور می‎کنند؛ سر هم کردن این لوله ها کار سختی نیست. تنها کافی است لوله‎ها را به وسیله بست به یکدیگر متصل کنید. تنها زمان کمی کافی است که شما یک داربست با ارتفاع بلند داشته باشید. این نوع داربست را برای اینکه امن باشد و واژگون نشود باید به دیوار وصل کرد. از دیگر لوازمی که در اتصال یک داربست فلزی استفاده می‎شود باید به بست لوله های افقی، میله شکاف‎دار اتصال، پایه قابل تنظیم، صفحه زیر ستون و... اشاره کرد.

داربست فلزی سکویی چیست؟

نوعی از داربست های فلزی هستند که همانطور که ذکر شد اتکایشان به دیوارهای ساختمان است. این داربست‎ها بیشتر برای زمان ‎هایی کاربرد دارند که بر پا کردن داربست از روی زمین امکان پذیر نیست یا برپایی آن هزینه بسیار زیادی را در پی خواهد داشت. به این داربست‎ها داربست سکویی نیز می‎گویند زیرا مانند سکویی پیش آمده هستند. مزیت این نوع داربست فلزی این است که می‎توان آن را هنگام پایان کار جدا کرد و به ساختمان بعدی که نیاز به داربست دارد به کمک جرثقیل وصل کرد.

رایج ترین داربست فلزی کدام است؟

موارد استفاده از داربست فلزی زیاد است که مهم‎ترین و رایج‎ترین آنها استفاده از داربست فلزی برای نمای ساختمان می‎باشد؛ نمای ساختمان همیشه به چیزهایی مانند سیمان کاری، سنگ‎کاری، جوش کاری، برق‎کاری و ... وجود دارد که انجام این کارها بدون وجود داربست امکان‎پذیر نمی‎باشد.

توجه داشته باشید برای ساختمان‎هایی که بیش از 30 متر ارتفاع دارند باید از حفاظ یا جان پناه ساختمانی برای امنیت بیشتر افراد استفاده شود. درحال حاضر داربست فلزی قالبی به ‎عنوان یک سازه موقت بیشترین استفاده را در ساختمان‎سازی‎ها دارد. نوع دیگر از داربست‎های فلزی، داربست فلزی کفراژ از زیر بتون است که بیشتر نصب سقف ساختمان‎ها بلند که ارتفاعی بیش از 4 متر دارند استفاده می‎شود.

قطر بتون در این نوع داربست اهمیت زیادی دارد. هر چه قطر بتون بیشتر شود، فاصله بین پایه ها باید کمتر شود. داربست فلزی به ‎صورت کفراژ برای خفاظت از سازه اصلی نیز یکی دیگر از انواع داربست‎های فلزی است که برای ساختمان‎هایی با ارتفاع بسیار زیاد استفاده می‎شود.

منبع : داربست فلزی دماوند    

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۳/۰۹
بختیار مرادی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی